The other day on my way home from work I was listening to music and daydreaming when my eyes fell on a beer poster. The man on the poster was eating okonomiyaki. My mouth started to water and I knew at that moment that I needed to try to make it at home. I stopped off at the grocery store and bought all the necessary ingredients.
Half a cabbage
An egg
Okonomiyaki flour mix (the package called for one cup, but that was far too much; I used 1/2 a cup)
Kimchi
A little less than one cup of water
3 or 4 strips of thinly sliced pork
Mayonnaise
Okonomiyaki sauce (Otafuku is the best kind if you ask me)
Dried bonito flakes (katsuobushi)
Recipe:
Chop up the cabbage and add the flour, water, egg and kimchi and mix everything together well. Spoon the mixture into a frying pan and shape it into a pancake-like shape. Put the slices of pork on top of the okonomiyaki. When the underside appears browned, flip. Continue flipping the okonomiyaki until it is cooked through and browned on the outside. Garnish with (in order) okonomiyaki sauce, mayonnaise and dried bonito flakes and enjoy.
When I make okonomiyaki at home it reminds me of wandering the streets of Osaka and ducking into the small okonomiyaki shops there to sample the food. Maybe I’ll try making Hiroshima style okonomiyaki next!
Rachel
こちらから音声も聞けます!
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●ナチュラルスピードver.
おこのみやきの作り方
この前仕事の帰り道で音楽を聴きながらぼんやりしていると、ふとビールのポスターが目にとまったの。そのポスターでは男の人がお好み焼きを食べていたわ。私はよだれが出てきて、その瞬間、家に帰って作らなきゃ!と思ったの。スーパーに寄って、お好み焼きに必要な材料を全て揃えて帰ったわ。
キャベツ半分
卵1個
お好み焼き粉(パッケージのレシピには1カップと書いてあったけど、それだと多かったから、私は1/2カップにしたわ)
キムチ
水 1カップ弱
豚薄切り肉3,4枚
マヨネーズ
お好み焼きソース(私はおたふくソースがいちばんだと思うわ)
鰹節
<レシピ>
キャベツをきざみ、そこへお好み焼き粉、水、卵、キムチを加え、よく混ぜる。
その生地をスプーンですくってフライパンへのせ、パンケーキのような形に整える。
豚肉をそのお好み焼きの上にのせる。生地の裏側が茶色に色づいてきたら、ひっくり返す。
お好み焼きに完全に火が通るまでひっくり返し続け、外側が茶色になるまで焼く。
お好み焼きソース、マヨネーズ、鰹節の順で飾り付けたらできあがり。
家でお好み焼きを作ると、大阪の街をぶらぶらしながら、小さなお好み焼き屋さんに立ち寄ってそこの料理を試食したことを思い出すわ。次にお好み焼きを作る時は広島風のお好み焼きを試してみようかな!
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