One of my favorite things to eat are dips. They are great for taking on picnics, having at barbecues, snacking on at movie night or serving on game day. There are so many kinds and they are so versatile. You can put them in wraps and sandwiches to add extra flavour, use them as a topping or just eat them as is with a variety of sides: crudites (veggie sticks), bread sticks, crackers, pita bread, tortilla chips; the list is never-ending.
Some of my favorite dips include;
hummus (a chickpea dip with lemon and garlic) ? Middle Eastern
tzatziki (a yoghurt and cucumber dip) ? Mediterranean
guacamole (an avocado dip with tomato and onion) ? Mexican
babaganoush (a roasted eggplant dip) ? Middle Eastern
black bean dip (a black bean dip with lime, tomatoes, etc.) ? Mexican
Muhammara (a roasted red pepper dip with walnuts & pepper flakes) - Mediterranean
These are some of my favorites because they are ‘guilt-free’, which means that you can eat them until your little heart’s content without feeling bad about your diet since they are all really healthy.
A few other favorites (though be warned as these are not the guilt-free kind) are:
five layer dip (a refried beans, guacamole, sour cream, salsa, cheese dip) ? from the U.S
queso fundido (a melted cheese dip) - Mexican
ranch (a sour cream based dip with herbs) ? from the U.S
artichoke dip (an artichoke, sour cream, mayonnaise and cheese dip) - Mediterranean
sambal kacang (a peanut based dip) ? Indonesian
Have I got your mouth watering yet? The above dips are only a small sampling of the plethora of dips out there for you to try. I recommend punching one of these into Google or CookPad and trying your hand at whipping one of these delicious snacks up for your next event, or even just a night at home. I bet you won’t be disappointed!
Lauren
こちらから音声も聞けます!
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私が大好きな食べ物の1つは、ディップです。ピクニックに持っていくにも、バーベキューで食べるのにも良いですし、映画を観る夜につまんだり、スポーツ観戦にもぴったりです。とてもたくさんの種類があるし、いろいろな使い方ができて万能です。ラップサンドやサンドイッチに入れて味を足したり、トッピングとして使ったりすることもできますし、あるいは様々な付け合わせと一緒にそのまま食べても美味しいです。たとえばクルーディテ(野菜スティック)、スティックパン、クラッカー、ピタパン、トルティーヤチップス…挙げたらきりがありません。
お気に入りのディップをいくつかご紹介します。
ハマス(レモンとニンニクが入ったひよこ豆のディップ)―中東料理
ザジキ(ヨーグルトときゅうりのディップ)―地中海料理
ワカモレ(トマトと玉ねぎが入ったアボカドのディップ)―メキシコ料理
ババガヌーシュ(焼きナスのディップ)―中東料理
黒豆ディップ(ライムやトマトなどが入った黒豆のディップ)―メキシコ料理
ムハンマラ(クルミや唐辛子フレークが入った赤唐辛子のディップ)―地中海料理
これらは「罪悪感なし」だからお気に入りです。どういうことかというと、これらはすべてとてもヘルシーなので、ダイエットのことを気にせずに思う存分食べられるのです。
その他のお気に入りもいくつか紹介しますね。(でもこんどは罪悪感なしのディップではないので気をつけて。)
5層のディップ(豆を煮てつぶしてから揚げたもの、ワカモレ、サワークリーム、サルサ、チーズのディップ)―アメリカ料理
ケソ・フンディード(とろけるチーズのディップ)―メキシコ料理
ランチ(ハーブの入ったサワークリームベースのディップ)―アメリカ料理
アーティチョーク・ディップ(アーティチョーク、サワークリーム、マヨネーズ、チーズのディップ)―地中海料理
サンバル・カカン(ピーナッツベースのディップ)―インドネシア料理
食べたくなってきましたか?
ご紹介したのは、皆さんに食べてみてほしいディップの中のほんの一部にすぎません。グーグルやクックパッドにどれか1つ打ち込んで、次のイベントか、もしくはお家で過ごす夜にでも、作ってみることをお勧めします。絶対にがっかりするようなことはありません!
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